diumenge, 12 d’abril del 2009

la “crisi” em fa sentir que pertanyo a aquest món

Frase memorable d’un amic artista i que des d’aquí aplaudeixo: va per tu Toni, perquè tu ho vals!!!

Si, ara se sent que pertany a aquest món perquè ja no és un “bitxo raro”, a n’hi han més persones al seu voltant que es troben en una situació, per ells nova, i que tant de temps per a ell a estat la seva vida quotidiana ...
El no tenir una feina fixa, el no arribar a final de mes, el no poder tenir un cotxe nou o una vivenda amb vistes ...
El pertànyer a una minoria social on la no pertinença a una cadena, amb un sou fixa; amb unes hores extres per un “tubo”; o a un còmode funcionariat. El feien sentir discriminat, mal vist, amb el cap acotat.
La precarietat econòmica no era ben vista en aquesta “branca social”.... i, “paradoxalment” ara té més feina que mai i, a sobre, se sent acompanyat!
És obvi que, el mal de molts és un consol de tontos, però en el context de la conversa on va sorgir la “frase” va ser realment brillant!

Amb la crisi moltes frases i discursos en grup s’han “suavitzat”, i entenc que és positiu per a moltes noves situacions, no només per l’optimisme que el “mal de molts” aporta a en Toni. Són situacions noves i en diferents camps, com ara la d’un amic fins ara directiu i de cinquanta i pocs anys.
L’acomiadament del seu lloc de treball falsament amortizat i a pesar de saber que ha estat una maniobra “maquiavèl·lica” per part de la gerència d’una de les empreses, d’un gran grup de renom immers en un ERE legalitzat (denunciable i que es denunciarà); no el consola quan es troba a casa seva envoltat de caixes plenes amb la documentació que recull nou anys i mig del seu treball.

Són noves situacions ...
Ja no queda “malament” dir que no tens saldo a la tarja en una benzinera, no cal dir que “la tens ratllada”.
Per bé o per mal, estem vivint un nou moment!

1 comentari:

Striper ha dit...

escolta aixo de saldo? Que vol dir?